Górski Uniwersytet Ludowy

Na przestrzeni lat wykształciliśmy wielu młodych muzyków i udało nam się wiele zdziałać w zakresie poszerzania świadomości społeczności lokalnej jeśli chodzi o kulturę i tradycje. Udało nam się przywrócić należne miejsce pieśni ludowej, stworzyć wartościowe publikacje, szczególne wydarzenia. Górski Uniwersytet Ludowy powstał by stworzyć możliwość kontynuacji edukacji naszym absolwentom na pogłębionym poziomie, ale również by zaangażować tych, którzy do tej pory stali z boku – rodziców, opiekunów i nie tylko. W ramach projektu powstały Chór Ludowy dla dorosłych i Orkiestra Ludowa oraz możliwość indywidualnego rozwoju w śpiewie tradycyjnym oraz w grze na skrzypcach, heligonce czy kontrabasie, instrumentach pasterskich. Cykl zajęć indywidualnych mieści się w szczególnym programie edukacyjnym „Mistrz i Uczeń”.

Stworzyliśmy przestrzeń służącą zgłębianiu wiedzy na temat muzyki ludowej i dzieleniu się nią, niezależnie od wieku. Zapraszamy Cię do tej przygody!!
Odwieź naszą stronę i dowiedz się więcej .->

Nowa edycja Górskiego Uniwersytetu Ludowego na lata 2023 – 2025 r. – Sfinansowano ze środków Narodowy Instytut Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w ramach Rządowego Programu Wspierania Rozwoju Uniwersytetów Ludowych na lata 2020-2030. Komitet do spraw Pożytku Publicznego Publicznego