17.11.2023 Konferencja „Kultura w regionie – region w kulturze”

💚   MY    W    REGIONIE

– 𝘳𝘦𝘨𝘪𝘰𝘯 𝘸 𝘯𝘢𝘴  💚

„My w regionie region w Nas”, to kolejny  projekt Fundacji Braci Golec.
W ramach działań związanych z projektem mamy przyjemność zaprosić  wszystkich animatorów kultury ludowej, kierowników zespołów regionalnych i wszystkich miłośników kultury ludowej na II edycję konferencji “Kultura w regionie – region w kulturze”.

Konferencja odbędzie się 17 listopada 2023 r. w Sali koncertowej Państwowej Szkoły Muzycznej w Żywcu o godzinie 18.00 do 21.00.

Podczas konferencji usłyszymy wypowiedzi zaproszonych gości, które wychowując się w kulturze, utożsamiają się z nią do dziś. Opowiedzą nam o swojej działalności na rzecz kultury ludowej oraz dorastaniu w szeroko pojętej kulturze regionu. Dowiemy się także czy tradycja regionu miała wpływ na ich życie zawodowe.

Na zakończenie konferencji zaprezentuje się Orkiestra Ludowa oraz Chór Ludowy Górskiego Uniwersytetu Ludowego.

Zaproszonymi gośćmi będą:
Edyta Golec
Beata Bojda
Zbigniew Wałach

Dofinansowano ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury