Ratuj góralskie tradycje
oraz wspólne kolędowanie dzieci i starszych górali.

Kup płytę „Pastorałki”

i wspieraj wspólne muzykowanie dzieci Żywiecczyzny.

Wybierz wersję:

Dlaczego prosimy Cię o pomoc?

Te muzykujące dzieci, które widzisz ich uśmiech i radość ze wspólnego grania to podopieczni Fundacji Braci Golec. Młode góralki i górale z małych górskich miejscowości, którzy chcą dzielić się ze starszymi swoją pasją muzykowania po góralsku. Płyta Pastorałki w ich wykonaniu do prezent na święta dla wszystkich którzy chcą poczuć klimat góralskich tradycji w świąteczny czas. Dzięki Twojemu wsparciu poprzez zakup płyty, dzieci wybiorą się ze świątecznym kolędowaniem do tych którzy szczególnie na to czekają starszego pokolenia babć i dziadków.

Na płycie znajduje się 15 tradycyjnych, góralskich pastorałek. Dodatkowym walorem są przeplatające się z muzyką opowieści o tradycjach górali żywieckich na każdy dzień świąt. Płyta znakomicie dopełni atmosferę rodzinnego spotkania.

Posłuchaj utworu z płyty:

Co podarujesz dzieciom?

Instrument Wspólne kolędowanie Zajęcia w kapelach góralskich

Jak pomagamy?

Fundacja Braci Golec od 18 lat wspiera dzieci w rozwoju muzycznych pasji. W ogniskach muzycznych zapewniamy im to czego często brakuje w rodzinnych domach – bycie razem i wspólne muzykowanie. Płyta Pastorałki, którą chcemy się podzielić powstała z udziałem 100 podopiecznych i jest owocem ich zaangażowania i wspólnej pracy. Przez cały rok prowadzimy zajęcia w kapelach, ale świąteczne kolędowanie to wyjątkowy czas na który czekają nasi podopieczni i starsze pokolenie górali. Czas kiedy wychodzimy do drugiego człowieka i dzielimy się radością wspólnego muzykowania i bycia razem.